تبلیغات
دنیای شگفت2 - جو؛ پدر غلات
دنیای شگفت2
«دانش برترین داده های یزدان پاک است »

لینکدونی

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

جو؛ پدر غلات

جو گیاهی است علفی و یک ساله که ارتفاعش بسته به انواع مختلف آن، تا یک متر می ‏رسد. برگ ‏های آن متناوب، باریک و دراز به رنگ سبز تیره می ‏باشند.

جو که بیش از دوازده هزار سال پیش شناخته شد، بومی آسیای غربی و آفریقای غربی است و به سرعت در نواحی مدیترانه منتشر شد. جو از آغاز تاریخ انسان و احتمالا قبل از گندم کشت می ‏شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می ‏رود. جو به طور گسترده در ایتالیا کشت می ‏شود.

در گیلان، آذربایجان، اصفهان، لرستان، خوزستان و ... یا به عبارت بهتر، در همه جای ایران نیز به طور وسیعی کشت می ‏شود.

بقراط، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از راه‏ های موثر در درمان بیماری‏ های حاد به کار می ‏برده است. بنابراین به نظر می ‏رسد که انتخاب جو در بین غلات انتخاب درستی است. دم‏ کرده‏های جو هنوز به نام "چای هیپوکرات" معروف است. تجربیات اخیر پزشکی نشان می ‏دهند که مواد تشکیل دهنده جو، خاصیت درمانی دارند. جو همچنین عملکرد درمان‏ های طبیعی را تسهیل نموده و بهبود می ‏بخشد.

ترکیبات شیمیایی:

جدول زیر مواد موجود در 100 گرم جو را نشان می ‏دهد:

                     

مواد معدنی  

 وزن

آب 

  11 گرم

پروتئین                              

 8 گرم

مواد نشاسته‏ای 

 78 گرم

         16 میلی گرم

         189 میلی گرم

     2 میلی گرم

     3 میلی گرم

        160  میلی گرم

ویتامینB1                      

    12 میلی گرم

ویتامین B2                            

   5 میلی گرم

ویتامینB3                 

     3 میلی گرم

 

جو حاوی انواع پُلی ساکاریدها نظیر نشاسته و دکسترین است. گیاهک جوانه جو حاوی ترکیبات روغنی از جمله اسیدهای چرب شامل: اسید استئاریک، اسید پالمتیک، اسید اولئیک و اسید لینولئیک می ‏باشد. بنابراین از نقطه نظر مواد غذایی، بین دانه جو و دانه‏ های در حال رشد و جوانه زده آن تفاوت عمده‏ای می‏ باشد. جو به طور معمول به سه صورت در بازار عرضه می‏ شود.

جو

1- جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده است.

2- جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است.

3- جو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به نام "جو مرواریدی" معروف است.

خواص جو

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص دارویی زیر است:

1- غذایی بسیار مقوی است. جوشانده‏ی حاصل از مخلوط دانه‏های جو همراه با جوی دوسر و گندم ماده غذایی بسیار مقوی در درمان ضعف عمومی بدن است. جو دارای مقادیر بالایی از فسفر است و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت‏ های ذهنی بسیار مفید است.

2- برای تخفیف درد مفید است.

3- برای افراد مبتلا به نقرس مفید است.

4- جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب، کم‏ خونی و سوءهاضمه است. جوشانده آن که در درمان کم ‏خونی به کار می‏ رود، بدین روش تهیه می شود: 20 گرم جو را در یک لیتر آب به مدت 7 ساعت حرارت ملایم دهید. البته این درمان برای تمام انواع کم‏ خونی ‏ها به کار نمی ‏رود و تنها موارد استفاده خاصی دارد.

جو

5- جو دارای پروتئاز و برخی مواد مفید دیگر می ‏باشد، بنابراین از سرطان جلوگیری می ‏کند.

6- کلسترول خون را کاهش می‏ دهد.

7- افراد سردمزاج، جو را باید با شکر بخورند.

8- بیسکویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‏ برد. بهتر است به همراه آب میل شود.

9- دانه‏ های جو به دلیل دارا بودن نوعی آلکالوئید به نام "هوردنس"، اثری مقوی بر قلب داشته و به عنوان کمک در درمان تنگی نفس نیز به کار می ‏رود.

10- کشک‏الشعیر(کشک تهیه شده از شیره جو) برای مزاج‏ های گرم و اسهال‏ های صفراوی مفید است.

11- برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو می ‏توان از کشک‏الشعیر استفاده کرد.

12- ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‏ های ریوی و سردرد مفید است.

13- ماءالشعیر خو ‏ساز است و زود هضم می ‏شود.

جو

14- جو دارای خاصیت ضدالتهابی است و در سیستم ایمنی بدن و بهبود آنژین صدری و التهابات حفره‏ی دهان تا حدی موثر است.

15- جو خاصیت ملین دارد، در موارد ابتلا به بیماری ‏های گوارشی؛ لوزالمعده، صفرا، مجاری ادراری و عفونت‏ های مخاطی بسیار مفید و موثر است.

16- گلوتن موجود در جو، ماده‏ای نرم، سازگار و آرام بخش بوده و به علت آبدار بودن موجب رفع عطش شده و سبب انقباض عضلانی، اضطراب و تورم شکم هم نمی ‏شود.

17- در طب سنتی، جو ماده محرک برای تولید شیر در زنان شیرده می ‏باشد. در سایر زنان نیز، جو باعث تعادل هورمون ‏های طبیعی بدن و تولید استروژن می‏ شود که رشد سالم سینه را به همراه دارد.

روش تهیه محصولات مختلف جو

سمنو یا مالت جو:

جو را مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارت معتدل نگهداری می ‏کنند تا جوانه بزند. هنگامی که جوانه به حد معینی  می ‏رسد به آن "مالت" می‏ گویند، که دارای ویتامین فراوان است. از پختن طولانی مدت جوانه جو له شده ، سمنو حاصل می ‏شود.

عصاره مالت جو:

از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء، عصاره مالت جو به دست می‏آید که دارای 60 درصد مالتوز، 10 درصد ساکاروز، 20 درصد دکسترین و مقداری مواد مغذی و ویتامین‏های B1 و B2 است.

کشک الشعیر:

جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و ‏آن ‏قدر می ‏جوشانند تا کاملا باز شود. سپس آن را له و صاف می ‏کنند به طوری که خود جو نیز داخل آب شود. کشک الشعیر شبیه آش جو می‏ باشد.

ماءالشیعر:

جو پوست کنده و پوست نکنده را خوب شسته و داخل آب جوش ریخته چند دقیقه می ‏جوشانند. آن را می‏ پزند تا جایی که دانه‏ های جو کاملا باز شود. بعد آن را با پارچه بدون این که له شود، صاف می‏ کنند و بعد از سرد شدن از آن استفاده می‏ کنند.

Buy cialis online
1397/01/17 ساعت 19 و 18 دقیقه و 02 ثانیه

Nicely put, With thanks!
cialis online napol safe site to buy cialis online interactions for cialis cialis official site cialis per paypa viagra vs cialis vs levitra we choice free trial of cialis usa cialis online when will generic cialis be available buy cialis sample pack
Buy generic cialis
1397/01/3 ساعت 15 و 42 دقیقه و 23 ثانیه

Seriously plenty of fantastic facts.
we recommend cheapest cialis cialis tadalafil cialis canadian drugs cialis rckenschmerzen cialis authentique suisse buying brand cialis online cialis venta a domicilio acquistare cialis internet cialis 5 effetti collaterali cialis lilly tadalafi
CialisFLUSY
1396/12/27 ساعت 22 و 24 دقیقه و 44 ثانیه

Truly loads of useful facts!
cialis generic tadalafil buy calis canadian discount cialis cialis mit grapefruitsaft comprar cialis navarr tadalafil 20mg canadian cialis cialis generika in deutschland kaufen prices on cialis 10 mg cialis coupon
How much does it cost for leg lengthening?
1396/06/28 ساعت 05 و 13 دقیقه و 51 ثانیه
Hello would you mind sharing which blog platform
you're working with? I'm planning to start
my own blog in the near future but I'm having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your design seems
different then most blogs and I'm looking for something unique.
P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!
How can you get taller in a week?
1396/06/11 ساعت 21 و 16 دقیقه و 11 ثانیه
It's amazing for me to have a site, which
is useful in support of my experience. thanks admin
at home std test
1396/04/4 ساعت 22 و 05 دقیقه و 51 ثانیه
core از خود نوشتن در حالی که ظاهر شدن
دلنشین ابتدا آیا واقعا حل و فصل کاملا با من
پس از برخی از زمان. جایی در سراسر پاراگراف شما موفق به من مؤمن متاسفانه فقط
برای کوتاه در حالی که. من با این
حال مشکل خود را با جهش در مفروضات و شما خواهد را خوب به کمک پر کسانی که شکاف.
در این رویداد شما در واقع که می توانید انجام من می مطمئنا بود
مجذوب.
BHW
1396/02/1 ساعت 13 و 25 دقیقه و 23 ثانیه
hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here.
I did however expertise several technical issues using this site,
since I experienced to reload the web site a lot of times previous to
I could get it to load properly. I had been wondering if your
hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google
and could damage your high-quality score if advertising
and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for
much more of your respective fascinating content.
Ensure that you update this again very soon.
شیوا.ع
1388/11/26 ساعت 09 و 24 دقیقه و 11 ثانیه
سلام.از آشنایی با وبلاگ پرمحتوای شما خوشحالم.
باتشکر
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

درباره وبلاگ

سال نو بر همه ی مردم عزیز ایران مبارک باد.
مدیر وبلاگ : amir mahdavi

آخرین پست ها

جستجو

نویسندگان